Groet en omgeving

Groet ligt tussen Schoorl en Camperduin, ingeklemd tussen polder en het breedste duingebied van Nederland.  Kilometers lange fiets- paard- en wandelpaden en een van de beste mountainbike routes in Nederland doorkruisen dit natuurreservaat. In het hart van Groet liggen de vakantiehuisjes Windroos en Atelier aan Zee.

De strandtoegangen Hargen en Camperduin zijn vanuit de vakantiehuisjes gemakkelijk bereikbaar te voet of op de fiets.

Wanneer u met de auto Amsterdam wil bezoeken kunt u het beste de auto op een P+R parkeerplaats parkeren in combinatie met een OV kaartje naar het centrum. Dan betaalt u maar €6 per 24 uur. (Parkeertarieven in Amsterdam centrum bedragen € 7,50/uur! ). P+R Amsterdam Noord is het makkelijkst (afslag S 116 van de A 10).
Goed alternatief is de auto bij station Alkmaar Noord te parkeren (gratis) en dan met de trein  naar Amsterdam Centraal station te reizen.
Bus naar Alkmaar stopt voor de deur en u kunt in en uit checken met uw betaalpas.

Supermarkt en mountainbike- fietsverhuur Masteling Tweewielers: 50 meter

Restaurants in Groet, Bergen, Schoorl en Egmond

 

Schoorl, Groet en Camperduin liggen als een lint aan de rand van het Nationaal Park Schoorlse Duinen, de brede duinen strekken zich uit over een totale oppervlakte van ongeveer 1800 hectare. Kenmerkend voor het gebied zijn kilometers lange gemarkeerde wandel- paard- en fietspaden en drie hoge klimduinen.
Het hoogste duin
Hoewel er altijd wordt gesproken over het feit dat Schoorl het hoogste duin bezit, blijkt dat de Schoorlse boswachter van Staatsbosbeheer met de meest moderne en ingenieuze meetapparatuur onlangs heeft gemeten dat een duintop, vlak achter het klimduin van Groet, hoger reikt dan het duin in Schoorl. Met 55.50 meter heeft Groet de primeur het hoogste duin van Nederland te bezitten. Het hoogste duin bevindt zich op een paar minuten afstand van het vakantiehuisje.

Aan de oostzijde van Groet ligt een typisch stuk Nederlands polderlandschap.

VVV Schoorl

Camperduin ligt aan het begin van de Hondsbossche Zeewering. Vlakbij de Hondsbossche Zeewering ligt het vogelreservaat de Putten.
Tussen Camperduin en Petten is in 2015 een nieuw strand- en duingebied aangelegd om de druk op de Hondsbossche Zeewering te verlichten. Bij Camperduin is zo op het strand een beschutte lagune ontstaan, samen met het levensgrote speelschip ideaal voor kinderen.

 

Wandelnetwerk Noord-Holland

Bezoekerscentrum Schoorlse duinen geeft een goed beeld van de diversiteit van flora en fauna en in de brasserie Ijgenweis kunt u van een biologische luch genieten.
Ook kunt u op zoek gaan naar De Berenkuil.

Wandelroutes Schoorlse duinen.

Museum Kranenburg.

Vanuit Groet zijn het pittoreske Bergen en de provinciestad Alkmaar (met de kaasmarkt op vrijdagen) zeer de moeite waard om te bezoeken: Bergen, met als aanbeveling de bijzondere architectuur van Park Meerwijk.

Webcams:
Petten
Bergen aan Zee