Groet

Groet ligt tussen Schoorl en Camperduin, ingeklemd tussen polder en het breedste duingebied van Nederland.  Kilometers lange fiets- paard- en wandelpaden en een van de beste mountainbike routes in Nederland doorkruisen dit natuurreservaat. In het hart van Groet liggen de vakantiehuisjes Windroos en Atelier aan Zee.

De strandtoegangen Hargen en Camperduin zijn vanuit de vakantiehuisjes gemakkelijk bereikbaar te voet of op de fiets.

Bushalte voor de bus naar Alkmaar: 25 meter
Supermarkt, bakker, restaurants, winkels en mountainbike- fietsverhuur Masteling Tweewielers: 50 meter

Schoorl, Groet en Camperduin liggen als een lint aan de rand van het Nationaal Park Schoorlse Duinen, de brede duinen strekken zich uit over een totale oppervlakte van ongeveer 1800 hectare. Kenmerkend voor het gebied zijn kilometers lange gemarkeerde wandel- paard- en fietspaden en drie hoge klimduinen.
Aan de oostzijde van Groet ligt een typisch stuk Nederlands polderlandschap.

VVV Schoorl

Camperduin ligt aan het begin van de Hondsbossche Zeewering. Vlakbij de Hondsbossche Zeewering ligt het vogelreservaat de Putten.
Tussen Camperduin en Petten is in 2015 een nieuw strand- en duingebied aangelegd om de druk op de Hondsbossche Zeewering te verlichten. Bij Camperduin is zo op het strand een beschutte lagune ontstaan, samen met het levensgrote speelschip ideaal voor kinderen.
In het bezoekerscentrum in Petten is een prachtige interactieve tentoonstelling ingericht, waar u een goed beeld krijgt van dit enorme werk.

Tips:

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Sprookjeswonderland Enkhuizen

Donderdag: Markt Schagen

Zaterdag: Markt Bergen

Iedere donderdag in de zomer: kunstmarkt Bergen

Bezoekerscentrum Schoorlse duinen geeft een goed beeld van de diversiteit van flora en fauna en in de brasserie Ijgenweis kunt u van een biologische luch genieten.
Ook kunt u op zoek gaan naar De Berenkuil.

Wandelroutes Schoorlse duinen.

Vanuit Groet zijn het pittoreske Bergen en de provinciestad Alkmaar (met de kaasmarkt op vrijdagen) zeer de moeite waard om te bezoeken: Bergen, met als aanbeveling de bijzondere architectuur van Park Meerwijk en Museum Kranenburg.

Webcams:
Camperduin, strand en dijk

Bergen aan Zee