Groet

Groet ligt tussen Schoorl en Camperduin, ingeklemd tussen polder en het breedste duingebied van Nederland.  Kilometers lange fiets- paard- en wandelpaden en een van de beste mountainbike routes in Nederland doorkruisen dit natuurreservaat. In het hart van Groet liggen de vakantiehuisjes Windroos en Atelier aan Zee.

De strandtoegangen Hargen en Camperduin zijn vanuit de vakantiehuisjes gemakkelijk bereikbaar te voet of op de fiets.

Bushalte voor de bus naar Alkmaar: 25 meter
Supermarkt, bakker, restaurants, winkels en mountainbike- fietsverhuur Masteling Tweewielers: 50 meter

Schoorl, Groet en Camperduin liggen als een lint aan de rand van het Nationaal Park Schoorlse Duinen, de brede duinen strekken zich uit over een totale oppervlakte van ongeveer 1800 hectare. Kenmerkend voor het gebied zijn kilometers lange gemarkeerde wandel- paard- en fietspaden en drie hoge klimduinen.
Het hoogste duin
Hoewel er altijd wordt gesproken over het feit dat Schoorl het hoogste duin bezit, blijkt dat de Schoorlse boswachter van Staatsbosbeheer met de meest moderne en ingenieuze meetapparatuur onlangs heeft gemeten dat een duintop, vlak achter het klimduin van Groet, hoger reikt dan het duin in Schoorl. Met 55.50 meter heeft Groet de primeur het hoogste duin van Nederland te bezitten. Het hoogste duin bevindt zich op een paar minuten afstand van het vakantiehuisje.

Aan de oostzijde van Groet ligt een typisch stuk Nederlands polderlandschap.

VVV Schoorl

Camperduin ligt aan het begin van de Hondsbossche Zeewering. Vlakbij de Hondsbossche Zeewering ligt het vogelreservaat de Putten.
Tussen Camperduin en Petten is in 2015 een nieuw strand- en duingebied aangelegd om de druk op de Hondsbossche Zeewering te verlichten. Bij Camperduin is zo op het strand een beschutte lagune ontstaan, samen met het levensgrote speelschip ideaal voor kinderen.

 

Wandelnetwerk Noord-Holland

Bezoekerscentrum Schoorlse duinen geeft een goed beeld van de diversiteit van flora en fauna en in de brasserie Ijgenweis kunt u van een biologische luch genieten.
Ook kunt u op zoek gaan naar De Berenkuil.

Wandelroutes Schoorlse duinen.

Vanuit Groet zijn het pittoreske Bergen en de provinciestad Alkmaar (met de kaasmarkt op vrijdagen) zeer de moeite waard om te bezoeken: Bergen, met als aanbeveling de bijzondere architectuur van Park Meerwijk en Museum Kranenburg.

Webcams:
Petten
Bergen aan Zee

Tips:

Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Sprookjeswonderland Enkhuizen 
Bollenvelden Belkmerweg in april en mei
Historische bollentuin in Limmen, voorjaar april en mei
Pluktuin Bloemfontein: pluk uw eigen tulpenboeket, voorjaar april en mei

Donderdag: Markt Schagen
Zaterdag: Markt Bergen
Iedere donderdag in de zomer: kunstmarkt Bergen